Bakfiets

Waarom een bakfiets?

De bakfiets bestaat al bijna net zo lang als de gewone fiets, maar in de eerste helft van de 20ste eeuw werd hij vooral gebruikt als transportfiets voor kleine ondernemingen, zoals bakkers en kruideniers. Vandaag de dag wordt hij vooral gebruikt voor het vervoeren van kinderen.

Vanaf de jaren 90 heeft de bakfiets een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Met name in de grote steden, waar het drukke verkeer het personenvervoer per auto een stuk minder aantrekkelijk heeft gemaakt, is deze fiets een uitkomst. En wat de bakfiets voor heeft op de gewone fiets met kinderzitjes, is dat hij stabieler en veiliger is en gemakkelijk meer kinderen en boodschappen kan vervoeren.

Toch heeft de ‘traditionele’ bakfiets een groot nadeel, als hij vol zit met kinderen en spullen, dan trapt hij nogal zwaar. Helemaal wanneer je wind tegen hebt of een heuveltje op moet verlang je onmiddellijk naar de auto. Voor dit probleem heeft Urban Arrow een oplossing bedacht; een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Wat zo de flexibiliteit van een fiets biedt, gecombineerd met de kracht van een auto.

  • Family

    De Family is een bakfiets met elektrische trapondersteuning waarmee je je kinderen veilig en snel door de stad manoeuvreert. De fiets heeft een licht aluminium frame en is gemakkelijk wendbaar, zodat je soepel door het verkeer zigzagt. Vanaf nu kun je de auto laten staan en lekker met de fiets. Wat wil een gezin nog meer!

  • Shorty

    De Shorty is een stoere woon-werk fiets. Het design is helemaal Dutch en dat zie je er aan af! Maar naast mooi, is de Shorty ook heel snel. Je kunt er, in tegenstelling tot een scooter, gemakkelijk een heleboel spullen mee vervoeren zonder aan wendbaarheid te verliezen. Kortom, een aktetas of pizza, je brengt alles razendsnel van A naar B.

  • Cargo

    De Cargo is de ideale vervanger voor de bestelwagen. Maar dan beter. Want hij maakt van the last mile, the green last mile; razendsnel, efficiƫnt en bijna geluidloos. Daarbij stoot de Cargo geen fijnstof uit en is hij dus ook nog eens erg goed voor het milieu. En voor het imago van je bedrijf natuurlijk.